Balık’ı çok severim, her türlüsünü deniz den kim çıksa yerim
hesabı, fakat reyonlarda artan konserve balık marka sayısı ve çeşidi beni bu
yazıma yazma noktasına getirdi. Askerde silahlık nöbetinde iken yemeğe
yetişemediğimden en çok sevdiğim mönümdü, ekmek arası ton balık. Konserveye
beni iten ne idi? uzun süredir ısrarla bu markayı tercih etmemi gerektiren ne
idi?
Market reyonlarında yer alan konserve balık markalarından
hepsini denedim ısrarla ve bu denem sonuçlarını sayfamda paylaşmak istedim.
Hatta markanın haklı reklamını da yapmak istedim kendimce. Yüksek lisans
dersinde de inceleme ve araştırma
fırsatı bulduğum bu markanın yazısını yazmasam içime dert olacaktı.
Tam karşınızda market reyonu, önünüzde konserve balıklar
uzunca bir sıra dizini halinde, cicili, biçili ambalajlar, damping
indirimler, üç al beş ödeler, mısırlısı,
zeytinyağlısı, acılısı, soslusu, baharatlısı…. gibi uzayıp giden bir reyon. Bir
balık yemek istediniz kafanız karıştı, bir denemek isterseniz pişmanda
olabilirsiniz ! alt tarafı balık canınız çekmişti öyle hayal etmiştiniz. İlk
önce tonların ambalajı gözüme çarpmıştır, ambalaja çok da güvenmem, güvenmemeyi
kendimde hak görmüşümdür. Sonra fiyatlara takılır gözüm hımmmmm… hiç de ucuz
değil, aralarında fark da var ne yapacağız şimdi ? Market adı altında üretilen
tonlar ucuz bir bakayım kim yapmış, hey benim sevdiğim marka üretmiş bunu da
hem de kendi fabrikasında oooo ! fiyat da iyi al stokta olsun bir daha bulamazsın
bu fiyata. Aklımda şu soslu, mısırlılarda kaldı ama onların fiyatları da epey
yüksek hele bir deneyelim şu aldığımızı ondan sonra bakarız. Hay Allah bir
bütün, parçalı, yarı parçalı var.
Bütünlerde sağlam fiyat , neyse ton zaten o kadar para ödemeyelim şimdi zaten yerken
parçalanmıyor mu canım.
Bu sektörde olan markalara baktığımızda hepsi de tanınmış
olan firmalar, fakat balık işi sanki o kadar da kolay gelmedi bana. Her şeyi
yapabilmekle insanlara ağız tadıyla balık yedirmek arasında ciddi bir fark
olduğu düşüncesindeyim. Aksi takdirde bu yazıyı yazmayacak ve ağız tadıyla her
konserveyi ekmek arasında indirecektim mideme afiyetle, ama olmadı, olmuyor.
Sevdiğim marka… neden ısrarla arıyorum, neden balık ton
balık denilince hep o aklıma geliyor ? Reyona baktığımda en güzel ambalaj ve
kendisini bu yönde değiştiren ve rakiplerinden önde olan o. Ambalaj size
kalitenin güvenini veriyor. Konservenin kapağını açtığınızda aldığınız koku çok
çok önemli, olması gerekeni yedikçe anlıyor ve öğreniyorsunuz en azından koku
size şunu diyor bayat balık değilim. Üç kağıt yapılmamış balığın formu bütün,
dilimli, sıkıştırılmış filan değil, hiç de denk gelmedim bu zamana kadar. Renk
diyor ki canlıyım ben az önce tutuldum, üzerinde yağ berrak ve zeytinyağlısını
aldıysanız onu da anlıyorsunuz zaten, bu
konservenin yağını süzmenize gerek kalmıyor, balığı gibi bir o kadar lezzetli.
Evet yapmışlar hem de hakkını vererek, DARDANEL TON ağız tadıyla balık yemeniz için ısrarla
tavsiye ederim. Diğerlerine gelince , en lezzetli olacak yağlarını dökmek
zorunda kalırsınız, ağzınıza durgun balık tadı gelir, balığın rengi
koyulaşmıştır, kokusu sizi cezbetmez.
Bir balık düşkünü olarak kendi görüşlerimi kendi sayfamda
özgür ce bildirmek istedim. Balık severler hatta size bir önerim DARDANEL TON
bir acılısını yapmış. Bu arada ben taze
ekmek, ton balık ve yanında çay severim.
Teşekkürler DARDENEL TON…
No comments:
Post a Comment